Attractions & Entertainment Movies

Disney On Ice: Dare to Dream Comes To Sacramento Feb 13th 2013

Some of you may remember that in January I was able to take my family to see How To Train Your Dragon’s Live Spectacular, performed in Sacramento’s Sleep Train Arena. While we were picking up our tickets I spotted a large cardboard display for Disney On Ice: Dare to Dream. I showed it to Bea and I just knew she would love to see the show. My mom took me on a couple of mommy/daughter dates to Disney On Ice when I was little. I have such fond memories of attending those shows with my mom. For the longest time I even kept a stuffed Flounder that I received at one of the shows. I sure loved The Little Mermaid! There have been so many great new Disney movies since then, so I am super excited to see the newest Disney On Ice performance next week, with the little girl.

Learn a bit about the Dare to Dream show of Disney On Ice:

Experience Disney’s hilarious hair-raising escapade, Tangled; as Rapunzel, her unlikely
companion, Flynn, and Maximus, embark on an uproarious journey that takes adventure to new
lengths! Boogie to the beat of the bayou with Princess Tiana and Prince Naveen in a magical,
musical journey that all begins with a fateful kiss. And fanciful dreams become reality as
Cinderella meets her Prince Charming, with a glass slipper fit for an unforgettable fantasy come
true. All your favorite princesses take to the ice in a spectacular finale at the ultimate Disney
Princess event of a lifetime!

From Wednesday, February 13 – Monday, February 18, 2013, you can catch Disney On Ice: Dare to Dream at the Sleep Train Arena, in Sacramento. The showtimes are as follows:

  • Wednesday, February 13 – 7:00 p.m.
  • Thursday, February 14 – 7:00 p.m.
  • Friday, February 15 – 7:00 p.m.
  • Saturday, February 16 – 11:00 a.m., 3:00 p.m. & 7:00 p.m.
  • Sunday, February 17 – 11:00 a.m., 3:00 p.m. & 7:00 p.m.
  • Monday, February 18 – 12:00 p.m. & 4:00 p.m.

Visit TicketMaster.com to purchase tickets and view schedules for upcoming Disney On Ice shows.

Bring over your kids and quiz them on some fun trivia surrounding the characters in the show:

1. What is Tiana’s dream?
Answer: To open her own restaurant.

2. In The Princess and the Frog, what instrument does Louis the alligator play?
Answer: The trumpet.

3. What is the name of the firefly that Tiana and Naveen befriend?
Answer: Ray

4. What land does Prince Naveen come from?
Answer: Maldonia

5. What is the name of the voodoo witch doctor who turns Naveen into a frog?
Answer: Dr. Facilier

6. After Tiana and Naveen turn into frogs, what must happen in order for them to turn back into humans?
Answer: Naveen has to kiss a princess.

7. Where does The Princess and the Frog take place?
Answer: New Orleans

8. According to Cinderella, what is the one thing even her evil stepmother can’t order her to stop doing?
Answer: Dreaming

9. What are the names of two of Cinderella’s mice friends?
Answer: Jaq, Gus, Susie and Perla

10. What are the names of Cinderella’s stepsisters?
Answer: Anastasia and Drizella

11. Who helps Cinderella make her dreams come true?
Answer: The Fairy Godmother

12. Who kidnaps Rapunzel from her castle?
Answer: Mother Gothel

13. Why is Flynn Rider running from palace guards?
Answer: He stole a tiara from the castle.

14. What is the name of the tavern where Flynn and Rapunzel meet a bunch of Viking thugs?
Answer: The Snuggly Duckling

15. On her birthday, Rapunzel’s dream is to do what?

Answer: See the floating lanterns.

16. What is Flynn Rider’s real name?
Answer: Eugene Fitzherbert

17. What power does Rapunzel’s hair have?
Answer: The power to keep people young.

18. What is the name of the horse that chases Flynn?
Answer: Maximus

19. What type of animal is Rapunzel’s friend Pascal?
Answer: A chameleon

20. What weapon does Rapunzel use against Flynn when he climbs into the tower?
Answer: A frying pan.

 

I am receiving complimentary tickets to the Disney On Ice: Dare to Dream show. All thoughts and opinions expressed are my own.

About the author

Emily Buys

1 Comment

Leave a Comment